Jakt och Avelsförsäkringar

Försäkring jakthund

För dig som har jakthund  eller om du bedriver Avel finns det speciellt anpassade försäkringar som täcker dessa behov.

Det är en försäkring som är anpassad för dig som har jakthund och ersätter för sjukdomar och eventuella olycksfall i samband med jakt.  Vissa Försäkringar har även ett särskilt andvändbarhets skydd vid förlorad  möjlighet till egenskap att jaga, det benämns även som jakt egenskap. Alla försäkringsbolag har inte denna typ av försäkring men Svedea och även Agria är två bolag som tillhanda håller denna tjänst. Från och med den 1 februari behöver du inte betala någon självrisk hos svedea om din hund skadats av vildsvin, oavsett om hunden burit en skyddsväst eller inte.

Försäkring vid Avel

En avelsförsäkring är till för dig som tänker använda din tik eller hane till avel. du kan få ersättning för fertilitetsutredning en förlorad avelsförmåga och även i vissa fall vård av sjukvalp.

Avelsförsäkringen är en tilläggsförsäkring som du kan köpa om du har både liv- och veterinärvårdsförsäkring för din hund sedan tidigare. Avelsförsäkring går att teckna hos www.Svedea.se och ett par andra mindre försäkringsbolag.

Så här skriver svedea  om sin jakthundsförsäkring.

Deras jakthundsförsäkring är speciellt anpassad för jakthundar och ger en extra trygghet åt både hunden och dess ägare. Försäkringen ersätter bland annat rehabilitering och förlorad användbarhet utan extra tillägg.

Försäkringen kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt. Besök  www.svedea.se för mer information. Där kan du snabbt och enkelt se hur mycket det kommer att kosta just för dig.

På start sidan hittar du mer tips när du ska  välja hundförsäkring