billig-hundförsäkring.se

I den här recensionen kikar vi på ManyPets utbud när det gäller hundförsäkringar. (November 2022) Vi går igenom deras olika alternativ för att skapa ett omdöme som hjälper dig att ta ett klokt beslut.

Av billig-hundförsäkring.se
ManyPets (tidigare Bought By Many) är relativt ny aktör i Sverige. Sedan 2019 erbjuder dom katt- och hundförsäkring. Deras försäkringsgivare är Great Lakes SE . Great Lakes ägs av Munich Re Reinsurance som är en av världens största återförsäkringsgivare. Dem vill utmana de rådande försäkringsbolagen och minska det missnöje som funnits med svårtolkade och dyra försäkringar genom tydliga, enkla och billiga försäkringslösningar. Dom ger dig samma villkor oavsett hundras eller ålder.
Med tusentals nöjda kunder och efter att ha blivit framröstade som “Most Trusted Pet Insurance Provider” i Storbritannien så frågan är då om Many Pets har kunnat leverera den bästa hundförsäkringen utan krångliga formuleringar och undantag? Läs vår genomgång som kan hjälpa dig att få en fördjupad förståelse av detta bolag.

Försäkringsval
Tilläggsförsäkringar
Karenstid
Självrisk
Pris
Kundbemötande/Support

Kort omdöme

Vi anser att ManyPets är det klart bästa valet när man ska välja hundförsäkring även 2022. Det märks att man verkligen vill ge bra och rättvisa villkor. Dom ger dig en lång självriskperiod, inga rasbegränsningar och bra flexibilitet i olika nivåer gör att ManyPets får toppbetyg av oss , precis som även konsumenternas.se gav i sin stora oberoende jämförelse 2022. Du hittar en fördjupad genomgång av detta bolag längre ner på sidan.

4.7

Fördelar

Det finns många positiva saker som är värt att nämna när det kommer till uppstickaren Many Pets. Dom har den högsta ersättningen för veterinärkostnader med upp till 140 000 kr och livförsäkring upp till 70 000 kr. Man har även en frikostig självriskperiod på ett helt försäkringsår . Det innebär att du endast behöver betala självrisken en gång per år. Man slipper även karenstider och får skydd från dag ett när man byter från ett annat bolag.

Försäkringsval

ManyPets har tre nivåer som man kan välja på: Bas, Standard och Premium. Vad som skiljer mellan de olika nivåerna är vad som täcks i olika fall och hur hög ersättning du kan få . Oavsett vilken försäkring du tecknar så finns det ett antal grundläggande skydd som alltid ingår. Läs i tabellen här nedanför så får du en bra bild över dom olika valen.

Vad ingår i Manypets olika hundförsäkringar ?

Försäkringsnivå

ManyPets Bas

Bas ger dig som hundägare ett Grundskydd, det som ofta benämns veterinärvårdsförsäkring. Bas skyddet omfattar veterinärvårdskostnader, tandskador, dolda fel och FirstVet online samtal. För en överskådlig jämförelse kan du kika på tabellen lite längre ned på sida. Den täcker upp till 30 000 kr i veterinärvårdskostnader.Ersättningsbelopp på 30 000 kr kan verka tillräckligt men för många veterinärbehandlingar behövs ofta 40000 kr eller mer. Denna del kallas bas och täcker enbart det mest grundläggande men inte så mycket mer, precis samma upplägg som moderna försäkringar och andra djurförsäkringsbolag.

Bas är en billigare typ av försäkring, den är såklart mycket bättre än att vara helt oförsäkrad men den är inte något som vi rekommenderar då det i längden kan bli kostsamt med en sådan begränsad försäkringslösning, även om den är billig.

ManyPet Standard

ManyPets försäkringsalternativ Standard ger dig en försäkring som verkligen tål att jämföras med andra bolag både när det gäller priset och vad försäkringen verkligen omfattar.

ManyPets Standard ersätter veterinärvårdskostnader upp till 60 000 kr. Utöver det som står med i Bas-alternativet ovan så får du även tandvård vid sjukdom, mediciner och ordinerat foder upp till 3 000 kr, beteenderubbningar, rehabilitering upp till 6 000 kr, Strålbehandling och cellgiftsbehandling samt MR-, CT- och scintigrafiundersökning. ManyPets Standard är en av de bästa i förhållande till värde per krona. Den har ett bra pris samtidigt som det ingår väldigt mycket.

ManyPet Premium

Veterinärvård premium ger dig marknadens högsta försäkringsbelopp tillsammans med en av de mest heltäckande försäkringarna du kan önska dig.

Den ersätter veterinärvårdskostnader för upp till hela 140 000 kr. Försäkringen täcker både det som finns med i både Bas och Standard du får högre ersättning för ordinerat foder 6 000 kr och rehabilitering upp till 14 000 kr. sedan ingår också en livförsäkring och skydd för om ditt djur blir stulet eller försvinner med ersättning på upp till 70 000 kr.

Jämförelselista

Här kan du enkelt jämföra de olika försäkringsnivåerna. För att vara säker på att du förstår alla detaljerna så rekommenderar vi att du läser i produktbladen för respektive försäkringstyp. Det kan alltid finnas saker som man inte helt får vetskap om genom att titta i en tabell eller så har kanske något har blivit uppdaterat. du finner en länk till produktbladen under denna lista.


ManyPetsBasStandardPremium
Veterinärvård
30 000 kr60 000 kr140 000 kr
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
Fast självrisk0, 1500 eller 3500 kr0, 1500 eller 3500 kr0, 1500 eller 3500 kr
Fria Videosamtal till FirstvetIngårIngårIngår
RehabiliteringXUpp till 6000 krUpp till 14000 kr
Ersättning för medicinXIngårIngår
TandvårdEnbart olycksfallTandskador & tandsjukdomarTandskador & tandsjukdomar
Ordinerat foderX3000 kr7000 kr
MR och CT-röntgenXIngårIngår
LivförsäkringValbart tilläggValbart tilläggIngår
Var gäller försäkringenSverigeSverige, EU, Storbritannien, Norge och Schweiz.Sverige, EU, Storbritannien, Norge och Schweiz.

Tillägg för ManyPets Hundförsäkring

Utöver veterinärvårdsförsäkringen finns det också tre tilläggsförsäkringar att välja . Dessa är 1.livförsäkring, 2.pengarna tillbaka och 3.tidigare besvär.

1

Livförsäkring

Det går att teckna ManyPets Livförsäkring ända fram till att din hund är 9 år. Om du har deras Basförsäkring så går det att få ersättning upp till 5 000 kr, med Standard upp till 10 000 kr och med deras Premium försäkring upp till 70 000 kr.
Denna försäkring gäller inte längre efter att din hund har blivit 9 år. Den täcker också om hunden försvinner, behöver somna in, eller (hemska tanke )om den skulle bli stulen.

2

Pengarna tillbaka

Dom erbjuder ett unikt tillägg som ger dig 20% tillbaka av din försäkringspremie varje år som din hund inte blivit sjuk eller råkat ut för någon skada.
Ett bra sätt att reducera kostnaden för hundägare som faktiskt inte råkar ut för problem och tar hand om sin hund på bästa möjliga sätt. Om din hund är frisk och skadefri i flera år så kan du spara mycket pengar om du har detta tillägg.

3

Tidigare besvär

Ett vanligt problem för hundägare när man vill byta försäkring är att den nya försäkringen inte täcker tidigare kända sjukdomar eller tidigare skador. Detta gör att det kan bli svårt för hundägaren att byta bolag.
Med tillägget tidigare besvär får du också skydd för skador eller problem som din hund har haft under den senaste 2 års perioden. Beloppet på Ersättningen är upp till 7 000 kr men täcker dock inte skador som har skett under den senaste 3 månaderna.

Självrisk

Valbar självrisk

Hos detta bolag så har man en valbar självrisk. Du kan välja mellan en hög eller låg kostnad i fast och rörlig självrisk. Den fasta självrisken ligger på 0, 1500 eller 3000 kr. Vilket du väljer påverkar såklart också din kostnad för din månadspremie. Vi uppskattar verkligen att det finns så många olika valmöjligheter, så att det blir möjligt för kunden att själv att fatta ett beslut kring vad man vill prioritera.

Rörlig självrisk

Den rörliga självrisken är en bestämd procent av kostnaden. Hos ManyPets så är den antingen 15 eller 25%, beroende på om din fyrfota vän är äldre eller yngre än 9 år så har du möjlighet av göra olika val.

Självriskperiod

Dom är ett av ett fåtal bolag som har 365 dagar självriskperiod. Detta innebär att du endast behöver betala ett självriskbelopp per år. Under hundens första levnadsår är det vanligt med ett par besök hos veterinären och då kan det vara bra att slippa betala självrisk beloppet mer än en gång.

Karenstid

Tecknar du försäkringen för första gången så utgår en karenstid om 14 dagar innan försäkringen börjar gälla för sjukdomar. Har du en befintlig försäkring så är det inga problem att byta. dom ger dig ett fullt skydd från dag ett om du har en hundförsäkring fram till dagen deras försäkring träder ikraft. Man täcker även skador eller kroniska sjukdomar som inte behandlats på två år. ManyPets har inte någon karenstid för valpar som försäkras innan 16 veckors ålder och när ägaren kan visa upp ett veterinärintyg som är högst sju dagar gammalt räknat från leveransdagen.

Fria Firstvet samtal

ManyPets erbjuder dig som kund kostnadsfri rådgivning via FirstVet tjänsten , då kan onödiga kostnader vid besök på fysiska kliniker undvikas – bra både för dig och ditt försäkringsbolag. FirstVet är ett komplement till den fysiska vården och inte en ersättare. Om ditt försäkringsbolag inte samarbetar med firstvet eller om du inte har någon försäkring så kostar ett samtal från 350kr till 590kr. Nästan alla bolag har fria samtal men Folksam och IF ger dig enbart 3 fria samtal per år. Det kan vara bra att veta att Firstvet inte påverkar din självrisk.

Om du har tillgång till denna tjänst så glöm inte bort att använda den, ett snabbt samtal kan lugna många oroliga hundägare och det sparar dig både tid och pengar.

Direktreglering

Om du vill att ManyPets betalar dina kostnader direkt till veterinärkliniken kan du vid besöket hos veterinären be om en direktreglering. När du nyttjar direktreglering så slipper du betala ur egen ficka och ansöka om ersättning i efterhand.

Det enda du behöver betala på plats hos veterinären är självrisken och eventuella kostnader som inte täcks av din valda försäkring. Dom sköter det andra åt dig så att du kan ägna allt fokus på din sjuka eller skadade hund. Vill du läsa mer om detta kan du besöka https://distriktsveterinarerna.se

Hos distriktsveterinärerna kan du även hitta bra information om priser på vanligt förekommande behandlingar hos veterinären. Ska du ut och resa med din hund så ordnar dom även pass och intyg.

Pris

för att se ditt pris fyller du helt enkelt i vilken ras, ålder, kön, kastrering tillsammans med dina personuppgifter så får du en exakt bedömning av vad det skulle kosta för just dig. Du behöver dessutom fylla i e-postadress och postadress. Som lägst kan man betala 118 kr per månad om man skaffar ManyPets Bas. Det är enbart 10% av deras kunder som betalar priset, så du bör räkna med att betala lite mer. Men vill du kan du få ett extremt billigt skydd som täcker det mest grundläggande kan det passa. Vi anser dock att Standard eller Premium är det smartaste valet.

Rabatt

Om du tecknar flera försäkringar för dina hundar eller katter hos ManyPets så får du en samlingsrabatt på 15 %. Man får även 20% tillbaka av sin försäkringspremie varje skadefritt år om man väljer tillägget ”pengarna tillbaka”.

Omdöme Manypets

Betyg 4,7/5


Dom erbjuder ett bra flexibelt och komplett utbud, dom har helt klart satt press på dom etablerade bolagen i Sverige med unika tillägg och enkla villkor.Vi anser att deras mellan val Standard är ett riktigt prisvärt val och du får mycket för pengarna.

Med flera unika förmåner som inga rasbegränsningar,0 kr i självrisk och det näst högsta ersättningsbeloppet på marknaden så utmärker sig verkligen Many Pets. Endast lassie erbjuder en högre ersättning.

Du får valuta för dina pengar och dom har enkla försäkringar utan många krångliga undantag i det finstilta. Vi anser att dom helt enkelt är ett toppval även 2022. Det som gör att vi rankar dom tvåa är att vi anser att lassies fantastiska support och tillgänglighet kan dom inte matcha. På start sidan kan du även läsa om hedvig, dom ger dig bra försäkrings alternativ till en rimlig kostnad.Vi får hoppas att dom fortsätter att utmana dom etablerade bolagen med enkla och bra försäkringsval. Det enda negativa kring ManyPets är att bolaget inte är lika etablerade på marknaden som många konkurrenter. Det verkar dock som dom växer snabbt och kommer att bli ett bolag att räkna med !

Kontakt uppgifter

Smidigaste sättet att komma i kontakt med ManyPets är att vända sig direkt till kundtjänst . Där kan man chatta direkt eller skicka frågor via mail. Man kan även ringa mellan 09:00 och 17.30 måndag till fredag. dom har även ett bra hjälp center med svar på dom vanligaste frågorna på hemsidan.

ManyPets har kontor både i Sverige och England. Deras kontor som hanterar försäkringsärenden finns i Stockholm.
Postadress skadereglering:
ManyPets c/o Crawford & Co
Box 6044
171 06 Solna
Deras öppettider är 8:30- 16.45 Mån-Fre

Hoppas att du efter detta omdöme har fått en bättre förståelse kring detta bolags villkor och olika valmöjligheter. Ta hand om dig och din fyrfota vän. När du nu ska göra ditt val, tänk på att läsa igenom försäkringsvillkoren noga. Skulle du ångra dig efter du har tecknat en ny försäkring så ha du enligt distans köplagen 14 dagar på dig att ångra ditt köp.

Att äga hund är kul men det kräver både planering och ansvar under många år, så välj hund och försäkring med omsorg.