Så får du valpen att sluta bitas

Bits din Valp?

I denna video får du tips och råd som kan hjälpa din valp att bitas mindre.

Varför biter valpen och vad kan vi göra åt detta?

Våra hundar har ingen aning om att göra något naturligt som bita oss eller tugga sönder saker  inte är acceptabelt för oss så vi måste ha mycket tålamod med dem och visa dem hur man beter sig korrekt . Det sker inte över en natt men i denna video  kan du lära dig exakt vad de är du ska göra för att hjälpa din hundvalp att sluta bita på saker. Det gäller att vara konsekvent och ha tålamod.

Valpen utforskar med munnen

När valpen börjar utforska handlar det till en början mycket om att nyttja tänder och käkar. Valpen gnager på allt möjligt som den kommer åt. Det kan innebära att många skor tuggas sönder, att köksluckorna eller bordsben gnags sönder, att kläder som valpen kommer åt blir drag leksaker och många andra föremål. Vår grannes hund bet faktiskt sönder sonens mobil så att skärmen sprack , men som tur var så klarade sig valpen utan skärsår. När man skaffar hund så måste man både ha en bra hemförsäkring och en bra hundförsäkring, då kan man sova tryggt.

Rensa bort lättåtkomliga föremål för valpen

Du måste vara noga med att inte låta saker ligga saker överallt som är lättåtkomligt för din fyrfota vän. när du begränsar valpens möjlighet till att gnaga och bita på oönskade föremål hjälper valpen mycket.

 Helt normalt att valpen bits

En valp biter inte för att den är arg, eller menar att skada dig . Det är bara en naturlig och nödvändig del i valpens utveckling att använda munnen för att undersöka föremål. Valpen vet inte hur hårt den kan undersöka innan det känns, den är helt omedveten om sina små vassa tänder.

Din valp kommer med största sannolikhet inte att bita människor som en vuxen hund. Problemet kommer med största sannolikhet att försvinna helt utav sig självt när valpen fått sina nya tänder.

Ge valpen alternativ

Valpar kommer att sluta bita med tiden, men om din valp biter på t.ex. en sko så kan du gå fram och säga nej, och sedan erbjuder du ett annat bättre alternativ . Du kan erbjuda en kampleksak eller någon annan tuggleksak som valpen gillar, då lär du hunden vad som är okej att bita på. Vill du börja att träna hemma så kan då på start sida läsa om en prisvärd hundkurs online som kan hjälpa till att förstå och träna din hund på hemma när det passar dig. Om hunden ska lämnas ensam ska de gradvis vänjas vid det. börja med ett par minuter för att sedan utöka tiden.

Åter till http://www.billig-hundförsäkring.se