Vill du byta hundförsäkring

 När kan man byta hundförsäkringÄndra hundförsäkring

Du kan byta hundförsäkring  på din huvudförfallodag. När det är kan du se på ditt försäkringsbrev, Har du inte det till hands så kan du kontakta ditt försäkringsbolag. Tänk på att det är enbart du som försäkringstagare som kan avsluta försäkringen. Vad bör man då tänka på när man funderar på att ändra och välja ett nytt bolag? Det första du bör kika på är om din hund har haft några tidigare problem med några betydande sjukdomar.

Se över din hunds sjukdomshistorik

När du vill byta från ett försäkringsbolag till ett annat ska du alltid se över om din hund har någon betydande sjukdomshistorik. I de flesta fall är det inga knepigheter med att byta försäkringsbolag.
Om din hund har råkat ut för något som kan tänkas ge återkommande problem ska du dock helst inte byta hundförsäkring. Det kan till exempel vara problem med allergier eller andra återkommande problem . Vissa skador kan dock ha läkt helt och då finns det inga hinder för att byta bolag. När du fyller i din hunds hälsodeklaration så får du en bra bild över din hunds hälsa , är du osäker på om det är lämpligt för dig att byta kan du alltid kontakta ditt eventuellt nya försäkringsbolag och fråga dom. Ställer du frågan till ditt nuvarande bolag så lär dom säkert råda dig att inte byta.

Nyttja villkorsgarantin 

Om du har en hundförsäkring hos moderna försäkringar så kan din villkorsgaranti innebära att du när du vill under försäkringsåret kan säga upp din försäkring, utan att behöva vänta in ordinarie huvudförfallodag.

Enklaste sättet att få den bästa hundförsäkringen är att jämföra priser och villkor. På start sidan kan du enkelt ansöka om offerter hos Svedea,ICA.Moderna och Test vinnaren Bought By Many.  Dom flesta bolagen har lite olika syn på karenstid när du ska byta så det gäller att läsa på så att man inte råkar ut för några oväntade överraskningar vid ett eventuellt byte.
I vårt  avlånga land har djurförsäkringsbranschen inte förändrats något nämnvärt på många år, detta vill Bought By Many ändra på. Deras erbjudande ska göra det lättare för svenska hundägare att hitta rätt försäkring för just dem, mer berättigade ersättningsbelopp och en bättre kundservice är deras mål. Det  kan kännas lite osäkert att välja ett nytt relativt okänt bolag men bought by many är en av dom större bolagen i  Storbritannien dom har kontor i Sverige. Deras försäkringar backas av Munich Re som är en av världens största återförsäkrare, så du är i trygga händer! I konsumenternas.se oberoende test var dem även klara test vinnare 2020! Företaget har blivit framröstat till Storbritanniens mest betrodda leverantör av djurförsäkringar,så för dom flesta hundägare är nog detta bolag det klokaste valet. Detta bolag har inte heller några rasspecifika begränsningar i deras försäkringsskydd.


Funderar du på att byta försäkringsbolag  nu?

 

Om du byter till Bought By Many direkt från ett annat bolag slipper du karenstider och får fullt skydd från första dagen.

 

Se ditt pris


Jämför bolag i tid

Börja att jämföra en tid innan din huvudförfallodag så att du är beredd när det är dags att byta din hundförsäkring och spara pengar. Kom dock ihåg att  som vi tidigare har nämnt att kika på din hunds sjukdomshistorik, så att du tryggt kan välja ett nytt bolag utan att vara orolig för att du ska vara utan ersättning om olycka skulle vara framme. Visste du att Bought By Many även har ett unikt pengarna tillbaka tillägg. Med detta tillägg får du 20%  tillbaka av din årliga försäkringspremie för varje år som din hund är helt skadefri. Det kan ge dig stora besparingar på sikt. På start sidan finner du mer information om vad du bör tänka på när du ska välja hundförsäkring. Det kan vara värt att lägga ett par minuter på att jämföra villkor och priser. Med en bra och prisvärd hundförsäkring kan du sova tryggt.