Bästa Golden Retriever försäkringen 2023

Det finns många omtyckta hundraser i Sverige och Golden Retriever är en av dom mest googlade raserna. Den är en av dom 3 populäraste hundraserna 2023 . I denna artikel kommer du finna massor med nyttig information om rasen. Du kommer också få en uppskattning om hur mycket det kan kosta att försäkra en golden retrievier. Det finns både bra och billiga hundförsäkringar.

(sidan innehåller annonslänkar)

Rasen har en mycket god mental hälsa och passar utmärkt som familjehund. Den är mycket tålmodig med barn. En golden är enkel att fostra och tolerant,men tänk på att den behöver rejält med daglig fysisk motion och utmaning , som en rask motionstur eller apport träning. Rasen är intelligent,följsam och är som alla intelligenta hundar i behov av mental stimulans för att må bra.

Hundförsäkring Golden Retriever Bäst i Test

TEST VINNARE  Betyg 5/5

  • Högst rankade försäkringen

  • Hjälp att förebygga skador för din Golden retrivier

  • Kunskapsrabatt upp till 500kr


Hur mycket kostar en golden retriever försäkring

Vad försäkringen för en golden retriever kostar är svårt att ge ett exakt pris på, men om du ansöker hos vårt första val Lassie så erbjuder dom försäkringar för denna ras från ca 190kr i månaden. (Tänk på att detta bara är ett ungefärligt pris för att få priser för just din golden kan du ansöka genom att klicka på se ditt pris). Det tar ca en minut att få ett exakt prisförslag.

Ditt pris påverkas av vilken försäkring du väljer och vad du vill att försäkringen ska innehålla. Att försäkra en Golden retriever ligger på ett normalpris för en mellanstor hundförsäkring. Tänk på att var du är bosatt även en viss inverkan på ditt slutgiltiga prisförslag.

När du försäkrar din hund får du välja vilken försäkring du vill ha och om du vill ha några ytterligare tillägg på försäkringen, du kan välja den självrisk du vill ha och hur stor summa försäkringen ska täcka vid sjukdom eller skada.

Vanliga skador för en Golden retriever

Vanliga åkommor är enkla att bota, det gäller bara att man upptäcker dom i tid. Många vanlig förekommande skador kan du få hjälp att förebygga genom att använda Lassies digitala utbildningar. Dom hjälper dig att ta hand om din golden retrivier. på bästa sätt. I deras interaktiva guider samlar du kunskap och poäng som ger dig en ökad kunskap och en lägre försäkringspremie .

Här kan du läsa mer om detta…

En golden kan leva 10 år eller längre, så ni kan få ett långt liv tillsammans om ni ger hunden rikligt med daglig motion och mental stimulans. Tänk även på att inte ge hunden för mycket godsaker. En överviktig hund är inte en lycklig hund. Planerar du att åka bil med din hund så är det klokt att investera i en bra hundbur, då reser både hunden och ni säkert.

Mer generell fakta om rasen

Rasen är en mycket omtyckt sällskapshund men många fågeljägare använder även hunden i jakt. Pälsen är rak eller vågig, och har tätt underull. Färgen från mörkt guld till krämfärgad. Den kan även ha några vita hår på bringan. Den har medelstora öron i jämnhöjd med ögonen. Svansen bärs i höjd med ryggen utan att vara böjd i spetsen. Frambenen är raka, bakbenen är starka och muskulösa. Storleken i mankhöjd är för hanhundar är ca 56-61 cm och tikar 51-56cm.

Pälsvård

Just denna ras kräver ingen speciell pälsvård men en regelbunden pälsvård befäster kontakten med din hund och det kan med tiden bli en trevlig stund både för ägare och hund. Det är klokt att så snart som möjligt att vänja hunden vid kam och borste. När ni genomför pälsvård regelbundet så är det lätt att hitta fästingar och andra förändringar i pälsens beskaffenhet. Är pälsen väldigt smutsig kan det vara dags för en schamponering. Om du använder ett milt skonsamt schampo kan du bada din hund relativt ofta. Även detta kan vara klokt att vänja hunden vid så snart som möjligt. När du ska rengöra hunden kan det vara bra att ha en balja med halkskydd en liten plast behållare för vatten och en handduk. du finner flera bra filmer på youtube som visar hur du kan schamponera och bada din hund tryggt och säkert.

Huden

Vid pälsvård kan ni även lätt upptäcka om huden har har tunna eller hårlösa partier,klåda eller skorviga sår. Skulle du upptäcka detta kan du via smidiga firstvet tjänsten kontakta en veterinär online för tips och vägledning. Just denna tjänst är ett smidigt att snabbt lugna en orolig hund ägare. Idag erbjuder dom flesta bolag fria samtal till firstvet.

Hoppas att du i denna artikel har fått en bra information kring golden retrivier och att du nu har ett hum om vad det kan kosta att hitta en bra försäkring till din fyrfota vän. Vill du ha ytterligare intressant läsning kan du besöka skk.se där hittar du mycket intressanta artiklar och massor av goda råd till en nybliven hundägare. Ta hand om dig och din hund.

Välja rätt ras

Det är av största vikt att man väljer en hundras som passar familjen och dess möjligheter att ge hunden den motion och mental träning som den behöver. Att äga hund är underbart men det kräver en hel del arbete för att få till en harmonisk tillvaro som nybliven hundägare.

Just denna ras kräver relativt mycket motion så tror du att det kan bli ett problem så kanske ni ska fundera på en annan ras som inte behöver lika mycket motion . Vill veta mer om vad som behövs som ovan hundägare så hittar du bra information på vår start sida. Där hittar du en bra video som ger dig mycket nyttig information som gör det lättare att bli en klok hundägare. På start sidan kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du ska jämföra hundförsäkring