Jakt och Avelsförsäkringar

Försäkring jakthund

För dig som har jakthund  eller om du bedriver Avel finns det speciellt anpassade försäkringar som täcker dessa behov.

Det är en försäkring som är anpassad för dig som har jakthund och ersätter för sjukdomar och eventuella olycksfall i samband med jakt.  Vissa Försäkringar har även ett särskilt andvändbarhets skydd vid förlorad  möjlighet till egenskap att jaga, det benämns även som jakt egenskap. Alla försäkringsbolag har inte denna typ av försäkring men Svedea och även Agria är två bolag som tillhanda håller denna tjänst. Från och med den 1 februari behöver du inte betala någon självrisk hos svedea om din hund skadats av vildsvin, oavsett om hunden burit en skyddsväst eller inte.

Försäkring vid Avel

En avelsförsäkring är till för dig som tänker använda din tik eller hane till avel. du kan få ersättning för fertilitetsutredning en förlorad avelsförmåga och även i vissa fall vård av sjukvalp.

Avelsförsäkringen är en tilläggsförsäkring som du kan köpa om du har både liv- och veterinärvårdsförsäkring för din hund sedan tidigare. Avelsförsäkring går att teckna hos www.Svedea.se och ett par andra mindre försäkringsbolag.

Vad ingår i avelsförsäkringen?

  • Infertilitet
  • Kejsarsnitt
  • Veterinärvård av valp
  • Livförsäkring för valp
  • Förlorad avelsförmåga
  • Förlorad avelsduglighet
  • Dolda fel

Ps (Skulle du ändra dig efter att du har tecknat försäkring så har du enligt lagen om distansavtal 14 dagars ångerrätt.) Här kan du läsa mer om denna lag


Så här skriver svedea  om sin jakthundsförsäkring.

Deras jakthundsförsäkring är speciellt anpassad för jakthundar och ger en extra trygghet åt både hunden och dess ägare. Försäkringen ersätter bland annat rehabilitering och förlorad användbarhet utan extra tillägg.

Försäkringen kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt. Denna försäkring ersätter även om din hund mister sin förmåga som jakthund på grund av en varaktig sjukdom eller skada.

Vill du ha en prisvärd Uppfödarförsäkring så erbjuder Lassie en prisvärd sådan, det tar bar en minut att få ett kostnadsförslag!

Lassie uppfödarförsäkring läs mer ...Det är tryggt att ha en heltäckande försäkring när man ska ta med sin fyrfota vän på jakt. Skulle du inte ha rätt försäkring och olyckan skulle vara framme och din hund skadas så kan det bli en tragisk och dyr historia om det skulle ske. Med är bra försäkring kan du sov tryggt och du vet att du har råd att ge din hund den vård den behöver.  Framför allt om din hund får en mindre skada som gör det omöjligt för hunden att fortsätta jaga då är det endast en jaktförsäkring som täcker det.

På start sidan hittar du mer tips när du ska  välja hundförsäkring.